Na het behalen van mij VWO diploma heb ik de opleiding tot directiesecretaresse gevolgd en heb daarna voor verschillende ziekenhuisinstellingen, een ziekenhuisapotheek en een advocatenkantoor gewerkt.

In 2009 ben ik begonnen met het geven van typeles aan 9 leerlingen van de Immanuelschool in Wierden (nu Het Laar). Inmiddels geef ik per schooljaar typeles aan ongeveer 150 leerlingen. Met veel plezier verzorg ik de typecursus op zes basisscholen (Het Laar, De Mariaschool en Het Galjoen in Wierden, De Mare in Almelo, De Stephanusschool in Bornerbroek en Magenta in Delden) en ik word hierbij geassisteerd door Ellen Olde Nordkamp (sinds 1994 docent typevaardigheid), die ook aan een aantal groepen les geeft. Samen vormen we een goed team en proberen we op een leuke manier de kinderen te leren typen en maken we ze wegwijs met tekstverwerken.

Samen met Ellen leid ik op voor de officiële, branche-erkende diploma’s van de VSLM. Aan ons beiden is ook het kwaliteitskeurmerk van de VSLM toegekend. In november 2018 zal de VSLM overgaan in het CBT (Centraal Bureau Toetsenbordvaardigheid). De examens zullen vanaf schooljaar 2018-2019 afgenomen worden door het CBT, zoals ook bij de VSLM onder toeziend oog van de eigen docent en een gecommitteerde namens het examenbureau.